Volgens doorgaans goed ingelichte bronnen overwegen de Verenigde Staten het vrijmaken van een deel van hun strategische oliereserves. Door die op de markt te brengen, zou er automatisch druk op de olieprijzen ontstaan. Het zou om een gecoördineerde actie gaan om de Russen op de knieën krijgen.

Zijn VS en Saoedi-Arabië van plan om de olieprijs fors lager te duwen? Het ziet er inderdaad naar uit dat ook de Saoedi's van plan zijn om meer olie naar boven te pompen. Rusland heeft een olieprijs van 100 dollar per vat nodig om de economie draaiende te houden en daar zou de as VS-SA een stokje voor willen steken.

Volgens doorgaans goed ingelichte bronnen overwegen de Verenigde Staten het vrijmaken van een deel van hun strategische oliereserves. Door die op de markt te brengen, zou er automatisch druk op de olieprijzen ontstaan. Het zou om een gecoördineerde actie gaan om de Russen op de knieën krijgen. Zijn VS en Saoedi-Arabië van plan om de olieprijs fors lager te duwen? Het ziet er inderdaad naar uit dat ook de Saoedi's van plan zijn om meer olie naar boven te pompen. Rusland heeft een olieprijs van 100 dollar per vat nodig om de economie draaiende te houden en daar zou de as VS-SA een stokje voor willen steken.