Na het stimuleringsplan van enkele weken geleden is dit opnieuw een vastberaden stap van de Chinese overheid om de economie terug aan te zwengelen. Verschillende analisten verwachten zich aan verdere stimuleringspakketten gezien China met 2.000 miljard dollar aan buitenlandse muntreserves hiervoor voldoende ammunitie heeft.

Voor de grondstoffenmarkten is het cruciaal dat China terug aantrekt. Een eerste hoopgevend signaal reflecteert zich volgens P&B Invest mogelijk in de Chinese beursindex die zich nu al enkele weken niets meer aantrekt van de wilde volatiliteit op de internationale beurzen en rustig maar gestaag hoger koerst.

Mogelijk wijst dit erop dat de Chinese regering erin slaagt om de dynamiek terug te brengen in de Chinese economie.

Ondertussen trekken de staalprijzen in China nu al 4 weken aan en melden bepaalde Chinese staalproducenten hun productie terug op te trekken na maanden van productiedalingen. Ook Lakshmi Mittal, de CEO van ArcelorMittal, 's werelds grootste staalproducent, meldde vorige week dat hij denkt dat de staalvraag opnieuw zal aantrekken en dat de productiebeperkingen niet verder uitgebreid worden.

Na het stimuleringsplan van enkele weken geleden is dit opnieuw een vastberaden stap van de Chinese overheid om de economie terug aan te zwengelen. Verschillende analisten verwachten zich aan verdere stimuleringspakketten gezien China met 2.000 miljard dollar aan buitenlandse muntreserves hiervoor voldoende ammunitie heeft.Voor de grondstoffenmarkten is het cruciaal dat China terug aantrekt. Een eerste hoopgevend signaal reflecteert zich volgens P&B Invest mogelijk in de Chinese beursindex die zich nu al enkele weken niets meer aantrekt van de wilde volatiliteit op de internationale beurzen en rustig maar gestaag hoger koerst. Mogelijk wijst dit erop dat de Chinese regering erin slaagt om de dynamiek terug te brengen in de Chinese economie.Ondertussen trekken de staalprijzen in China nu al 4 weken aan en melden bepaalde Chinese staalproducenten hun productie terug op te trekken na maanden van productiedalingen. Ook Lakshmi Mittal, de CEO van ArcelorMittal, 's werelds grootste staalproducent, meldde vorige week dat hij denkt dat de staalvraag opnieuw zal aantrekken en dat de productiebeperkingen niet verder uitgebreid worden.