Zowel het Internationaal Monetair Fonds, de Wereldbank als de U.S. Treasury werkten samen aan een reddingsplan dat miljarden dollars kostte.

De Argentijnse regering zag zich genoodzaakt om een aantal maatregelen af te kondigen om de bestaande schulden door te rollen, wat gepaard ging met een aantal besparingsmaatregelen.

Het land belandde echter in een diepe crisis, gepaard met financiële paniek, een economische depressie, sociale onrust en een politieke crisis. 2001 en 2002 waren jaren die werden gekenmerkt door een zware politieke crisis.

Een aantal factoren wijzen er op dat Griekenland een crisis doormaakt die vergelijkbaar is met de Argentijnse uit die periode. Dat is bijvoorbeeld het geval met de monetaire situatie.

Griekenland maakt deel uit van de eurozone en heeft de eigen monetaire politiek dus niet meer onder controle. Het gebrek aan fiscale dipline tussen Griekenland en Argentinië is eveneens een punt van gelijkenis.

Er zijn nog verschillende andere punten van gelijkenis, waaronder een duidelijke overwaardering van de nationale munt. Griekenland maakt echter deel uit van de eurozone, waardoor het zijn eigen politieke en economische situatie niet meer onder controle heeft.

Zowel het Internationaal Monetair Fonds, de Wereldbank als de U.S. Treasury werkten samen aan een reddingsplan dat miljarden dollars kostte. De Argentijnse regering zag zich genoodzaakt om een aantal maatregelen af te kondigen om de bestaande schulden door te rollen, wat gepaard ging met een aantal besparingsmaatregelen. Het land belandde echter in een diepe crisis, gepaard met financiële paniek, een economische depressie, sociale onrust en een politieke crisis. 2001 en 2002 waren jaren die werden gekenmerkt door een zware politieke crisis. Een aantal factoren wijzen er op dat Griekenland een crisis doormaakt die vergelijkbaar is met de Argentijnse uit die periode. Dat is bijvoorbeeld het geval met de monetaire situatie. Griekenland maakt deel uit van de eurozone en heeft de eigen monetaire politiek dus niet meer onder controle. Het gebrek aan fiscale dipline tussen Griekenland en Argentinië is eveneens een punt van gelijkenis. Er zijn nog verschillende andere punten van gelijkenis, waaronder een duidelijke overwaardering van de nationale munt. Griekenland maakt echter deel uit van de eurozone, waardoor het zijn eigen politieke en economische situatie niet meer onder controle heeft.