Keith Parker, strateeg van Deutsche Bank, is van mening dat de hedge funds inderdaad een rol hebben gespeeld in de koersval op de beurs van Wall Street. Het was bovendien opvallend dat de Nasdaq veel harder werd geraakt dan de andere indices, precies vanwege de aanwezigheid in die index van veel momentum aandelen.

In de eerste twee maanden van dit jaar waren de long/short equity hedge funds en mutual funds neutraal op de markt maar long op groeiaandelen, wat de beurzen is blijven ondersteunen tijdens de vorige sell-off in januari. Er heeft in maart een rotatie plaatsgevonden van groei naar value en dat verklaart de kracht van de correctie van vorige week.

Keith Parker, strateeg van Deutsche Bank, is van mening dat de hedge funds inderdaad een rol hebben gespeeld in de koersval op de beurs van Wall Street. Het was bovendien opvallend dat de Nasdaq veel harder werd geraakt dan de andere indices, precies vanwege de aanwezigheid in die index van veel momentum aandelen. In de eerste twee maanden van dit jaar waren de long/short equity hedge funds en mutual funds neutraal op de markt maar long op groeiaandelen, wat de beurzen is blijven ondersteunen tijdens de vorige sell-off in januari. Er heeft in maart een rotatie plaatsgevonden van groei naar value en dat verklaart de kracht van de correctie van vorige week.