Een neveneffect van de zwakke dollar kan inderdaad de creatie van inflatie vormen. Zijn grondstoffen in huidige omstandigheden ondergewaardeerd?, dat is de vraag die Schiff zich stelt.

Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Lind-Waldock in Chicago, is van mening dat de beleggers nu mogen beginnen na te denken over de inflatiedreiging op langere termijn.

Tegen die achtergrond zijn grondstoffen inderdaad ondergewaardeerd. Er gaat opnieuw veel geld richting emerging markets voelen, waar inflatie zal ontstaan die vervolgens terug richting geïndustrialiseerde landen zal vloeien.

Eerst zal er voedingsinflatie komen, waarna de rente in de groeilanden omhoog kan. Het gevolg kan meer carry trades zijn, maar ook een steeds grotere stroom geld dat richting groeimarkten en grondstoffen volgt. Daardoor kan de inflatiedruk verder gaan toenemen.

Een neveneffect van de zwakke dollar kan inderdaad de creatie van inflatie vormen. Zijn grondstoffen in huidige omstandigheden ondergewaardeerd?, dat is de vraag die Schiff zich stelt. Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Lind-Waldock in Chicago, is van mening dat de beleggers nu mogen beginnen na te denken over de inflatiedreiging op langere termijn. Tegen die achtergrond zijn grondstoffen inderdaad ondergewaardeerd. Er gaat opnieuw veel geld richting emerging markets voelen, waar inflatie zal ontstaan die vervolgens terug richting geïndustrialiseerde landen zal vloeien. Eerst zal er voedingsinflatie komen, waarna de rente in de groeilanden omhoog kan. Het gevolg kan meer carry trades zijn, maar ook een steeds grotere stroom geld dat richting groeimarkten en grondstoffen volgt. Daardoor kan de inflatiedruk verder gaan toenemen.