Pas in een volgende fase zou de Europese Centrale Bank een helpende hand kunnen steken. Zijn fiscale stimuli wel een oplossing om de Europese economie te steunen? Veel economen denken van niet, landen als Frankrijk en Italië zouden nog dieper in de schulden belanden.

Bovendien zou het aangaan van meer schulden door het uitgeven van meer obligaties een probleem kunnen vormen. De vraag is namelijk of de markt bereid zal zijn om nog meer Franse en Italiaanse staatsobligaties op te nemen, gezien de penibele financiële situatie waarin deze landen zich al bevinden.

Pas in een volgende fase zou de Europese Centrale Bank een helpende hand kunnen steken. Zijn fiscale stimuli wel een oplossing om de Europese economie te steunen? Veel economen denken van niet, landen als Frankrijk en Italië zouden nog dieper in de schulden belanden. Bovendien zou het aangaan van meer schulden door het uitgeven van meer obligaties een probleem kunnen vormen. De vraag is namelijk of de markt bereid zal zijn om nog meer Franse en Italiaanse staatsobligaties op te nemen, gezien de penibele financiële situatie waarin deze landen zich al bevinden.