De makkelijk te verhandelbare beleggingsfondsen, die juist als een aandeel verhandeld kunnen worden, zijn speciaal opgericht om het de gewone belegger mogelijk te maken te handelen in producten die anders moeilijk te verhandelen zijn. Met één klik op de knop is het mogelijk om een ETF te kopen.

Het probleem is echter dat de onderliggende activa niet even vlot te verhandelen zijn. De markt in aandelen van zogenaamde grensmarkten, de groeimarkten van de toekomst, is namelijk erg illiquide. Als puntje bij paaltje komt, zouden dergelijke ETF's dus wel eens erg moeilijk verhandelbaar kunnen zijn.

De makkelijk te verhandelbare beleggingsfondsen, die juist als een aandeel verhandeld kunnen worden, zijn speciaal opgericht om het de gewone belegger mogelijk te maken te handelen in producten die anders moeilijk te verhandelen zijn. Met één klik op de knop is het mogelijk om een ETF te kopen. Het probleem is echter dat de onderliggende activa niet even vlot te verhandelen zijn. De markt in aandelen van zogenaamde grensmarkten, de groeimarkten van de toekomst, is namelijk erg illiquide. Als puntje bij paaltje komt, zouden dergelijke ETF's dus wel eens erg moeilijk verhandelbaar kunnen zijn.