Managing Director Michael Dudas van Sterne Agee merkt op dat de goudmijnaandelen met een hefboomeffect hebben gereageerd op bewegingen in de goudprijs. De toonaangevende Market Vectors Gold Miners ETF of GDX heeft maar liefst 5000 basispunten minder goed gedaan dan de S&P 500.

Dudas is echter van mening dat er nu koopjes te doen zijn heeft drie goudmijnaandelen als kanshebber naar voren geschoven. Dat zijn Newmont Mining, Coeur d'Alene en Barrick Gold. Deze drie aandelen zijn goedkoop en bezitten ondanks de kwakkelende goudprijs nog potentieel om te groeien.

Managing Director Michael Dudas van Sterne Agee merkt op dat de goudmijnaandelen met een hefboomeffect hebben gereageerd op bewegingen in de goudprijs. De toonaangevende Market Vectors Gold Miners ETF of GDX heeft maar liefst 5000 basispunten minder goed gedaan dan de S&P 500. Dudas is echter van mening dat er nu koopjes te doen zijn heeft drie goudmijnaandelen als kanshebber naar voren geschoven. Dat zijn Newmont Mining, Coeur d'Alene en Barrick Gold. Deze drie aandelen zijn goedkoop en bezitten ondanks de kwakkelende goudprijs nog potentieel om te groeien.