Nu is het meer een dankbaar onderwerk voor journalisten en stukjesschrijvers. De vergelijking met de tulpenbollenmanie is gemakkelijk gelegd.

Maar buiten dit kan de vraag worden gesteld of een virtuele valuta kans maakt. De tijd lijkt er wel rijp voor. Ontwikkelingen op het internet zijn vaak die van vallen en opstaan.

Bitcoin zal wellicht door de afgelopen week het niet overleven maar er komen veel nieuwe initiatieven.

Een ervan is Ripple. De munt verschijnt in mei op het internet. De voordelen zijn natuurlijk groot. Wie via het internet iets bestelt kan zijn betaling doen via Ripples.

Dat gaat sneller dan eerst via de bankrekening de betaling te verrichten. En ook zijn er initiatieven waar de barrekening via de telefoon kan worden afgerekend in Ripples.

Centrale banken bezien voorlopig alles van een afstand. Maar weten dat zij in een koers van een virtuele munt moeilijk iets kunnen beïnvloeden. En wellicht ligt daar de komende jaren het succes van de virtuele munten die er gaan komen.

Nu is het meer een dankbaar onderwerk voor journalisten en stukjesschrijvers. De vergelijking met de tulpenbollenmanie is gemakkelijk gelegd. Maar buiten dit kan de vraag worden gesteld of een virtuele valuta kans maakt. De tijd lijkt er wel rijp voor. Ontwikkelingen op het internet zijn vaak die van vallen en opstaan. Bitcoin zal wellicht door de afgelopen week het niet overleven maar er komen veel nieuwe initiatieven. Een ervan is Ripple. De munt verschijnt in mei op het internet. De voordelen zijn natuurlijk groot. Wie via het internet iets bestelt kan zijn betaling doen via Ripples. Dat gaat sneller dan eerst via de bankrekening de betaling te verrichten. En ook zijn er initiatieven waar de barrekening via de telefoon kan worden afgerekend in Ripples. Centrale banken bezien voorlopig alles van een afstand. Maar weten dat zij in een koers van een virtuele munt moeilijk iets kunnen beïnvloeden. En wellicht ligt daar de komende jaren het succes van de virtuele munten die er gaan komen.