Analisten merken echter op dat de problemen zich niet situeren bij die grootbanken, maar wel bij de kleinere banken. Daarbij worden op de eerste plaats de Spaanse Caja's, maar vooral de Duitse Landesbanken geviseerd.

Michael Helsby en Derek De Vries, analisten bij Bank of America Merrill Lynch, zijn van mening dat de Landesbanken zwarte gaten zijn die alle geld dat er in wordt gestopt in een bodemloos gat doen verdwijnen.

Beide analisten maken zich sterk dat de Landebanken in geen geval de stress tests zouden overleven. De Bundesbank zou zich gisteren met financiële regulator BaFin over het probleem van de stress tests gebogen hebben.

Simon Maughan, in Londen bankenanalist bij MF Global Securities, is van mening dat de stress tests ongeloofwaardig zou zijn zonder de Landesbanken. Het wordt volgens Maughan stilaan tijd dat er rond de Landesbanken klare wijn wordt geschonken.

Analisten merken echter op dat de problemen zich niet situeren bij die grootbanken, maar wel bij de kleinere banken. Daarbij worden op de eerste plaats de Spaanse Caja's, maar vooral de Duitse Landesbanken geviseerd. Michael Helsby en Derek De Vries, analisten bij Bank of America Merrill Lynch, zijn van mening dat de Landesbanken zwarte gaten zijn die alle geld dat er in wordt gestopt in een bodemloos gat doen verdwijnen. Beide analisten maken zich sterk dat de Landebanken in geen geval de stress tests zouden overleven. De Bundesbank zou zich gisteren met financiële regulator BaFin over het probleem van de stress tests gebogen hebben. Simon Maughan, in Londen bankenanalist bij MF Global Securities, is van mening dat de stress tests ongeloofwaardig zou zijn zonder de Landesbanken. Het wordt volgens Maughan stilaan tijd dat er rond de Landesbanken klare wijn wordt geschonken.