Zijn de VS militair voorbereid op de instorting van de dollarkoers? Het antwoord op die vraag is waarschijnlijk negatief. Wanneer het voordeel van het geloof in de Amerikaanse kredietwaardigheid wegvalt, kan de onderbouw van de dollar in recordtempo gesloopt worden.

In een dergelijke omgeving zal de dreiging van het Amerikaans militair apparaat snel wegvallen. In dat geval kunnen de Verenigde Staten hun status van supermacht zonder enig probleem kwijtspelen. Tyler Durden van Zero Hedge vreest dat de dagen van de Amerikaanse macht geteld zijn.

Zijn de VS militair voorbereid op de instorting van de dollarkoers? Het antwoord op die vraag is waarschijnlijk negatief. Wanneer het voordeel van het geloof in de Amerikaanse kredietwaardigheid wegvalt, kan de onderbouw van de dollar in recordtempo gesloopt worden. In een dergelijke omgeving zal de dreiging van het Amerikaans militair apparaat snel wegvallen. In dat geval kunnen de Verenigde Staten hun status van supermacht zonder enig probleem kwijtspelen. Tyler Durden van Zero Hedge vreest dat de dagen van de Amerikaanse macht geteld zijn.