Stilaan wordt het onmogelijk om genoeg voedsel en energie te produceren om iedereen op de wereld te bedienen. De kloof tussen wie heeft en wie niet heeft, wordt zo alleen maar groter.

De situatie wordt er volgens Sachs niet beter op doordat de wereldbevolking aan een razendsnel tempo blijft groeien. Dit jaar zou de kaap van 7 miljard bewoners worden bereikt.

Dat aantal kan tegen 2100 verdubbelen wanneer er niets wordt gedaan om de aangroei van de wereldbevolking af te remmen. Hij verwijst in dat verband naar Egypte, waar de bevolking over de afgelopen 30 jaar is verdubbeld van 40 naar 80 miljoen inwoners.

Stilaan wordt het onmogelijk om genoeg voedsel en energie te produceren om iedereen op de wereld te bedienen. De kloof tussen wie heeft en wie niet heeft, wordt zo alleen maar groter. De situatie wordt er volgens Sachs niet beter op doordat de wereldbevolking aan een razendsnel tempo blijft groeien. Dit jaar zou de kaap van 7 miljard bewoners worden bereikt. Dat aantal kan tegen 2100 verdubbelen wanneer er niets wordt gedaan om de aangroei van de wereldbevolking af te remmen. Hij verwijst in dat verband naar Egypte, waar de bevolking over de afgelopen 30 jaar is verdubbeld van 40 naar 80 miljoen inwoners.