Als we dat relateren aan de koersontwikkeling van goud, opkomende markten en obligaties die allemaal negatieve rendementen hebben opgeleverd dan is de stijging nog spectaculairder.

Sommige analisten spreken als van "the last safe haven". Dat is natuurlijk wat overdreven want het blijven aandelen maar dat ze geld aantrekken blijkt wel.

Paul Quinsee, Chief Investment officer van JPMorgan Asset Management, is een van de optimisten.

Al kiest hij zijn woorden in een interview met Barron's natuurlijk zorgvuldig. Naar de algemene vooruitzichten gevraagd stelt hij dat winsten van 20% voor een index niet uitzonderlijk zijn. Oftewel de S&P500 kan nog eens 6% verder stijgen de komende maanden.

Zijn favoriete sectoren zijn met name de automobiel, financiële en cyclische sectoren. Overigens in de laatste verstaat men ook de technologiesector en dan met name de chipproducenten zoals Applied Materials. De grote investeringen van bijvoorbeeld Samsung is daar een reden voor.

Als we dat relateren aan de koersontwikkeling van goud, opkomende markten en obligaties die allemaal negatieve rendementen hebben opgeleverd dan is de stijging nog spectaculairder. Sommige analisten spreken als van "the last safe haven". Dat is natuurlijk wat overdreven want het blijven aandelen maar dat ze geld aantrekken blijkt wel. Paul Quinsee, Chief Investment officer van JPMorgan Asset Management, is een van de optimisten. Al kiest hij zijn woorden in een interview met Barron's natuurlijk zorgvuldig. Naar de algemene vooruitzichten gevraagd stelt hij dat winsten van 20% voor een index niet uitzonderlijk zijn. Oftewel de S&P500 kan nog eens 6% verder stijgen de komende maanden. Zijn favoriete sectoren zijn met name de automobiel, financiële en cyclische sectoren. Overigens in de laatste verstaat men ook de technologiesector en dan met name de chipproducenten zoals Applied Materials. De grote investeringen van bijvoorbeeld Samsung is daar een reden voor.