Nomura analist Tyler Broda stelt dat de superlatieven ontbreken om de beweging van de goudprijs op vrijdag en de daaropvolgende maandag te beschrijven. Hij stelt dat er 'iets' aan de hand moet zijn geweest, zonder dat iemand kan vertellen wat dat 'iets' dan wel precies was.

Broda, verwijst naar Chris Powell, medestichter van de Gold Anti-Trust Action Committee (GATA), die gisteren nogmaals het vermoeden uitte dat de centrale banken achter de beweging zitten. De verkoopgolf was te groot om van iemand anders dan van de centrale banken afkomstig te zijn.

Nomura analist Tyler Broda stelt dat de superlatieven ontbreken om de beweging van de goudprijs op vrijdag en de daaropvolgende maandag te beschrijven. Hij stelt dat er 'iets' aan de hand moet zijn geweest, zonder dat iemand kan vertellen wat dat 'iets' dan wel precies was. Broda, verwijst naar Chris Powell, medestichter van de Gold Anti-Trust Action Committee (GATA), die gisteren nogmaals het vermoeden uitte dat de centrale banken achter de beweging zitten. De verkoopgolf was te groot om van iemand anders dan van de centrale banken afkomstig te zijn.