Mohit Kumar, hoofd Europese interest-rate strategie bij Deutsche Bank in Londen, adviseert de beleggers nog steeds om de obligatie van een aantal Europese landen te kopen. Kumar denkt daarbij ook aan Nederlandse, Oostenrijkse en Belgische staatsobligaties.

België heeft zijn eigen problemen, maar staatsobligaties zijn relatief veilig

Volgens Kumer heeft België zijn eigen problemen, maar zijn de staatsobligaties van ons land relatief veilig. Er is voldoende cash in de markt en dat geld moet ergens worden geparkeerd.

De obligaties van de landen met een triple A-rating brengen gewoon zo weinig mogelijk op dat er naar alternatieven moet uitgekeken worden.

Anderzijds is de rente op Belgische staatsobligaties in de afgelopen dagen maar blijven dalen, een evolutie die niet eindeloos kan doorgaan.

Op een bepaald moment zou de trend kunnen omslaan, met ook een daling van de Belgische obligatiekoersen tot gevolg.

Mohit Kumar, hoofd Europese interest-rate strategie bij Deutsche Bank in Londen, adviseert de beleggers nog steeds om de obligatie van een aantal Europese landen te kopen. Kumar denkt daarbij ook aan Nederlandse, Oostenrijkse en Belgische staatsobligaties.België heeft zijn eigen problemen, maar staatsobligaties zijn relatief veilig Volgens Kumer heeft België zijn eigen problemen, maar zijn de staatsobligaties van ons land relatief veilig. Er is voldoende cash in de markt en dat geld moet ergens worden geparkeerd. De obligaties van de landen met een triple A-rating brengen gewoon zo weinig mogelijk op dat er naar alternatieven moet uitgekeken worden. Anderzijds is de rente op Belgische staatsobligaties in de afgelopen dagen maar blijven dalen, een evolutie die niet eindeloos kan doorgaan. Op een bepaald moment zou de trend kunnen omslaan, met ook een daling van de Belgische obligatiekoersen tot gevolg.