Het lot van de Cypriotische banken bezorgde enkele maanden geleden heel wat beleggers koude rillingen, maar dit scenario is niet noodzakelijk voor herhaling vatbaar.

Mogelijk zal er nog iets gebeuren met de Sloveense banken, want Slovenië lijkt op zijn beurt op een crisis af te stevenen. Een reddingsplan voor dit land valt niet a priori uit te sluiten en dat kan op termijn het beleggerssentiment over de bankensector verder aantasten.

Volgens BofA Merrill Lynch analyst Hans Mikkelsen hoeft het gevaar echter niet overschat worden. De Europese banken hebben tijdens de Cyprus-crisis op de keper beschouwd redelijk goed standgehouden. De koersen van hun aandelen zijn weliswaar flink gedaald, maar van een complete uitverkoop was zeker geen sprake.

Het lot van de Cypriotische banken bezorgde enkele maanden geleden heel wat beleggers koude rillingen, maar dit scenario is niet noodzakelijk voor herhaling vatbaar. Mogelijk zal er nog iets gebeuren met de Sloveense banken, want Slovenië lijkt op zijn beurt op een crisis af te stevenen. Een reddingsplan voor dit land valt niet a priori uit te sluiten en dat kan op termijn het beleggerssentiment over de bankensector verder aantasten. Volgens BofA Merrill Lynch analyst Hans Mikkelsen hoeft het gevaar echter niet overschat worden. De Europese banken hebben tijdens de Cyprus-crisis op de keper beschouwd redelijk goed standgehouden. De koersen van hun aandelen zijn weliswaar flink gedaald, maar van een complete uitverkoop was zeker geen sprake.