Want Amerikanen zijn gek op koopjes. Dat zal de komende week wel blijken. Immers vrijdag was het "Black Friday". En zoals vaker aangegeven is Black Friday een positief evenement.

Het valt na Thanksgiving en luidt het begin in van de feestdagen. Om klanten te lokken verlagen de winkelketens soms heel fors de prijzen.

De massaal toegestroomde klanten zorgden door de hogere omzet voor het gegeven dat de winkels voor het eerst dit jaar "zwarte" (dus winst) cijfers kunnen boeken.

Fiscal cliff

Sommige tradities worden volgens W. Steentje echter bedreigd door de commercie. Zo ook Black Friday. Sommige winkelketens zetten hun "top" aanbiedingen nu al woensdag in de etalage om de concurrentie af te troeven.

Uit de omzetcijfers de komende dagen zullen veel analisten het sentiment onder de consumenten proberen te analyseren. Dat lijkt hoe dan ook beter te zijn dan vorig jaar.

Meest positieve is dat de huizenprijzen veel beter lijken te zijn dan 12 maanden geleden. Daarnaast speelt ook de hogere aandelenmarkt een rol.

Veel Amerikanen beleggen en de hogere prijzen zorgen voor optimisme. De grootste zorgen lijken zich vooral te concentreren rond om de Fiscal Cliff.

Rondom de discussies tussen Democraten en Republikeinen lijkt de sfeer goed te zijn. Beide partijen lijken het bekende water bij de wijn te doen. Het gaat er wel op lijken dat de beleggers op Wall Street zich minder zorgen gaan maken over dit probleem.

Want Amerikanen zijn gek op koopjes. Dat zal de komende week wel blijken. Immers vrijdag was het "Black Friday". En zoals vaker aangegeven is Black Friday een positief evenement. Het valt na Thanksgiving en luidt het begin in van de feestdagen. Om klanten te lokken verlagen de winkelketens soms heel fors de prijzen. De massaal toegestroomde klanten zorgden door de hogere omzet voor het gegeven dat de winkels voor het eerst dit jaar "zwarte" (dus winst) cijfers kunnen boeken. Fiscal cliffSommige tradities worden volgens W. Steentje echter bedreigd door de commercie. Zo ook Black Friday. Sommige winkelketens zetten hun "top" aanbiedingen nu al woensdag in de etalage om de concurrentie af te troeven. Uit de omzetcijfers de komende dagen zullen veel analisten het sentiment onder de consumenten proberen te analyseren. Dat lijkt hoe dan ook beter te zijn dan vorig jaar. Meest positieve is dat de huizenprijzen veel beter lijken te zijn dan 12 maanden geleden. Daarnaast speelt ook de hogere aandelenmarkt een rol. Veel Amerikanen beleggen en de hogere prijzen zorgen voor optimisme. De grootste zorgen lijken zich vooral te concentreren rond om de Fiscal Cliff. Rondom de discussies tussen Democraten en Republikeinen lijkt de sfeer goed te zijn. Beide partijen lijken het bekende water bij de wijn te doen. Het gaat er wel op lijken dat de beleggers op Wall Street zich minder zorgen gaan maken over dit probleem.