Robert Shiller - de man van de Case Shiller index - kreeg dit jaar de Nobelprijs voor economie en werd dus op zijn beurt geconfronteerd met de vraag of alle economen inderdaad charlatans zijn. Hij merkte op dat economie kwetsbaarder is dan andere wetenschappen omdat inderdaad de bewijslast voor de verkondigde stellingen niet hoeft aangedragen te worden.

Hun modellen beschrijven namelijk mensen en geen verschijnselen. Mensen kunnen altijd van gedacht veranderen en daardoor zal hun gedrag helemaal veranderen. Maar dat alle economen charlatans zijn, zo ver wil Shiller niet gaan. Hij is er namelijk zelf ook één.

Robert Shiller - de man van de Case Shiller index - kreeg dit jaar de Nobelprijs voor economie en werd dus op zijn beurt geconfronteerd met de vraag of alle economen inderdaad charlatans zijn. Hij merkte op dat economie kwetsbaarder is dan andere wetenschappen omdat inderdaad de bewijslast voor de verkondigde stellingen niet hoeft aangedragen te worden. Hun modellen beschrijven namelijk mensen en geen verschijnselen. Mensen kunnen altijd van gedacht veranderen en daardoor zal hun gedrag helemaal veranderen. Maar dat alle economen charlatans zijn, zo ver wil Shiller niet gaan. Hij is er namelijk zelf ook één.