Volgens de analisten gaf het beeld op de beurs een goede vooruitblik op wat er in de sector staat te gebeuren. Het ziet er naar uit dat op de eerste plaats de ziekenhuizen en verzorgingstehuizen gaan profiteren van de nieuwe wet.

Volgens Dave Shove, analist bij BMO Capital Markets in New York, is dat niet meer dan normaal ook. Zij gaan namelijk het sterkst profiteren van het feit dat meer Amerikanen een ziekteverzekering gaan krijgen. Het grote aantal onverzekerde Amerikanen remde namelijk hun groei af.

Ziekenhuizen zagen zich namelijk vaak gedwongen om patiënten te aanvaarden zonder dat ze wisten of die wel solvabel waren. In veel gevallen bleek dat niet het geval te zijn.

Daardoor raakten heel wat bedrijven zoals Tenet Healthcare in moeilijkheden. Het plan om 940 miljard dollar te investeren in de hervorming van de gezondheidssector moet een oplossing voor dat probleem bieden.

Health Management Associates is een ander aandeel dat meteen na de aankondiging van de goedkeuring een forse stijging neerzette. Deze aandelen hebben jarenlang onder het niveau van 10 dollar genoteerd vanwege bovenvermelde problemen.

Aandelen als Community Health Systems, LifePoint Hospitals Inc en Universal Health Services maakten eveneens een goede beurt. Analisten verwachten dat deze aandelen het gaan blijven goed doen.

Volgens de analisten gaf het beeld op de beurs een goede vooruitblik op wat er in de sector staat te gebeuren. Het ziet er naar uit dat op de eerste plaats de ziekenhuizen en verzorgingstehuizen gaan profiteren van de nieuwe wet. Volgens Dave Shove, analist bij BMO Capital Markets in New York, is dat niet meer dan normaal ook. Zij gaan namelijk het sterkst profiteren van het feit dat meer Amerikanen een ziekteverzekering gaan krijgen. Het grote aantal onverzekerde Amerikanen remde namelijk hun groei af. Ziekenhuizen zagen zich namelijk vaak gedwongen om patiënten te aanvaarden zonder dat ze wisten of die wel solvabel waren. In veel gevallen bleek dat niet het geval te zijn. Daardoor raakten heel wat bedrijven zoals Tenet Healthcare in moeilijkheden. Het plan om 940 miljard dollar te investeren in de hervorming van de gezondheidssector moet een oplossing voor dat probleem bieden. Health Management Associates is een ander aandeel dat meteen na de aankondiging van de goedkeuring een forse stijging neerzette. Deze aandelen hebben jarenlang onder het niveau van 10 dollar genoteerd vanwege bovenvermelde problemen. Aandelen als Community Health Systems, LifePoint Hospitals Inc en Universal Health Services maakten eveneens een goede beurt. Analisten verwachten dat deze aandelen het gaan blijven goed doen.