De tarieven lopen fors uiteen en zijn soms verrassend hoog. Keytrade Bank zal, voor een bepaald profiel van gebruik, met KeyPack op jaarbasis € 16,80 uitkeren, terwijl een Platinum-zichtrekening (met luxe kredietkaart) van Belfius diezelfde gebruiker € 200,40 zal kosten. Er heerst eveneens een groot gebrek aan transparantie.

Test-Aankoop doorbrak deze ondoorzichtigheid door de belangrijkste kosten van zichtrekeningen bij een aantal banken in één tabel te verzamelen om de consument toe te laten een zichtrekening te kiezen die het best bij zijn gebruikersprofiel past.

Om consumenten een duidelijkere kijk te geven op deze broodnodige rekening, eist Test-Aankoop een uniformisering van de presentatie van de kosten en de terminologie die daarvoor wordt gehanteerd.

Het aantal kosten moet bovendien worden verlaagd en de kosten voor geldafhalingen aan een automaat volledig afgeschaft.

De tarieven lopen fors uiteen en zijn soms verrassend hoog. Keytrade Bank zal, voor een bepaald profiel van gebruik, met KeyPack op jaarbasis € 16,80 uitkeren, terwijl een Platinum-zichtrekening (met luxe kredietkaart) van Belfius diezelfde gebruiker € 200,40 zal kosten. Er heerst eveneens een groot gebrek aan transparantie. Test-Aankoop doorbrak deze ondoorzichtigheid door de belangrijkste kosten van zichtrekeningen bij een aantal banken in één tabel te verzamelen om de consument toe te laten een zichtrekening te kiezen die het best bij zijn gebruikersprofiel past. Om consumenten een duidelijkere kijk te geven op deze broodnodige rekening, eist Test-Aankoop een uniformisering van de presentatie van de kosten en de terminologie die daarvoor wordt gehanteerd. Het aantal kosten moet bovendien worden verlaagd en de kosten voor geldafhalingen aan een automaat volledig afgeschaft.