Zich verzekeren tegen een daling van de beurskoersen wordt tegen die achtergrond natuurlijk steeds minder interessant, wat zich vertaalt in een downtrend bij de put-opties waarmee de beleggers zich verzekeren tegen correcties.

De iPath S&P 500 VIX Short- Term Futures ETN, een op de beurs verhandeld fonds dat belegt in VIX futures, is sinds de opstart in januari vorig jaar met 91% in waarde gedaald. Wie in dit fonds belegde, kan dus fluiten naar zijn centen.

Steven Englander van Citigroup is van mening dat de beleggers afgeleerd hebben om zich te verzekeren tegen risico's. Alleen een paar slechte beursmaanden kunnen daar verandering in brengen.

Zich verzekeren tegen een daling van de beurskoersen wordt tegen die achtergrond natuurlijk steeds minder interessant, wat zich vertaalt in een downtrend bij de put-opties waarmee de beleggers zich verzekeren tegen correcties. De iPath S&P 500 VIX Short- Term Futures ETN, een op de beurs verhandeld fonds dat belegt in VIX futures, is sinds de opstart in januari vorig jaar met 91% in waarde gedaald. Wie in dit fonds belegde, kan dus fluiten naar zijn centen. Steven Englander van Citigroup is van mening dat de beleggers afgeleerd hebben om zich te verzekeren tegen risico's. Alleen een paar slechte beursmaanden kunnen daar verandering in brengen.