Per saldo kon de Euro Stoxx 50 een winst van bijna driekwart procent vasthouden. De Duitse ZEW-index gaf de Europese beleggers weer wat meer vertrouwen.

In Brussel bleef de winst voor de BEL 20 beperkt tot iets meer dan een kwart procent. KBC moest uiteindelijk meer dan 5% prijsgeven, maar als puntje bij paaltje kwam lag ook Belgacom zwak op koers.

Met een winst van iets meer dan 2% was Umicore de sterkste stijger binnen de index.

In totaal werd voor een bedrag van 31,80 miljard euro aan Griekse staatsobligaties ingekocht, maar deze opbrengst zal niet volstaan om de schuldratio terug te dringen tot 124% van het BBP tegen 2020. Dat zou betekenen dat er nog bijkomende inspanningen noodzakelijk zijn.

Per saldo kon de Euro Stoxx 50 een winst van bijna driekwart procent vasthouden. De Duitse ZEW-index gaf de Europese beleggers weer wat meer vertrouwen. In Brussel bleef de winst voor de BEL 20 beperkt tot iets meer dan een kwart procent. KBC moest uiteindelijk meer dan 5% prijsgeven, maar als puntje bij paaltje kwam lag ook Belgacom zwak op koers. Met een winst van iets meer dan 2% was Umicore de sterkste stijger binnen de index. In totaal werd voor een bedrag van 31,80 miljard euro aan Griekse staatsobligaties ingekocht, maar deze opbrengst zal niet volstaan om de schuldratio terug te dringen tot 124% van het BBP tegen 2020. Dat zou betekenen dat er nog bijkomende inspanningen noodzakelijk zijn.