De problemen van deze landen staan in feite symbool voor wat er zich wereldwijd op grotere schaal aan het afspelen is. De Amerikaanse overheid stapelt zelf ook de schulden hoog op, maar de verschillende staten doen hetzelfde.

Zeven Amerikaanse staten verkeren dieper in de problemen dan Griekenland of Portugal. Spanje heeft weliswaar 45 miljoen inwoners, maar Griekenland en Portugal maar 10 miljoen. Ierland - dat ook in de probleemzone verkeert - zelfs maar 4 miljoen.

Verschillende grote Amerikaanse staten met evenveel of zelfs veel meer inwoners verkeren ontmoeten eveneens zware economische problemen. Het betreft meer bepaald Californië, Florida, Illinois, Ohio, Noord-Carolina, New Jersey en Michigan.

Deze staten hebben een hoge werkloosheidsgraad en moeten al veel geld lenen om de werkloosheidsuitkeringen te kunnen betalen.

De problemen met deze zeven staten zullen alleszins in de komende drie jaar niet verdwijnen. Bovendien bengelen ook andere staten, zoals bijvoorbeeld Texas, aan de rand van de gevarenzone. Deze staat heeft wel het voordeel dat het een olieproducent is.

De problemen van deze landen staan in feite symbool voor wat er zich wereldwijd op grotere schaal aan het afspelen is. De Amerikaanse overheid stapelt zelf ook de schulden hoog op, maar de verschillende staten doen hetzelfde. Zeven Amerikaanse staten verkeren dieper in de problemen dan Griekenland of Portugal. Spanje heeft weliswaar 45 miljoen inwoners, maar Griekenland en Portugal maar 10 miljoen. Ierland - dat ook in de probleemzone verkeert - zelfs maar 4 miljoen. Verschillende grote Amerikaanse staten met evenveel of zelfs veel meer inwoners verkeren ontmoeten eveneens zware economische problemen. Het betreft meer bepaald Californië, Florida, Illinois, Ohio, Noord-Carolina, New Jersey en Michigan. Deze staten hebben een hoge werkloosheidsgraad en moeten al veel geld lenen om de werkloosheidsuitkeringen te kunnen betalen. De problemen met deze zeven staten zullen alleszins in de komende drie jaar niet verdwijnen. Bovendien bengelen ook andere staten, zoals bijvoorbeeld Texas, aan de rand van de gevarenzone. Deze staat heeft wel het voordeel dat het een olieproducent is.