Goods ID tekent in het tweede semester een sterke verbetering op. People ID gaat er licht op achteruit, maar verstevigt zijn positie door de order intake van langetermijncontracten.

De omzet bedraagt € 211,5 miljoen (€ 214,1 miljoen in 2012) en de courante EBITDA € 13,5 miljoen (€ 14,1 miljoen in 2012).

Goods ID presteert in 2013 duidelijk beter, vooral in het tweede semester, omdat de divisie haar kosten goed onder controle weet te houden en tegelijkertijd haar strategie voortzet die steunt op de ontwikkeling van sleuteloplossingen.

De divisie People ID tekent een lichte omzetdaling op, wat te wijten is aan een minder grote activiteit in kortetermijnprojecten. Dit heeft zijn weerslag op de resultaten van het tweede semester.

Het feit dat er in 2013 meerdere langetermijncontracten gesloten en voorbereid werden, versterkt het vertrouwen van de onderneming in de toekomst van deze activiteit.

De cashflow uit de resultatenrekening situeert zich met € 10,3 miljoen op een goed niveau.

De cashflow uit investeringen (€ 10,7 miljoen) naar aanleiding van de ontwikkelingen in Goods ID en de voorbereiding van langetermijncontracten in People ID leidt tot een bijzonder hoge financieringsbehoefte.

Deze investeringen en de onderliggende contracten versterken evenwel het vertrouwen dat de onderneming in de toekomst belangrijke cashflows zal genereren.

Daarom zal Zetes aan de Algemene Vergadering een gewoon dividend van € 0,55 per aandeel voorstellen, wat overeenstemt met het bedrag van 2012.

Goods ID tekent in het tweede semester een sterke verbetering op. People ID gaat er licht op achteruit, maar verstevigt zijn positie door de order intake van langetermijncontracten. De omzet bedraagt € 211,5 miljoen (€ 214,1 miljoen in 2012) en de courante EBITDA € 13,5 miljoen (€ 14,1 miljoen in 2012). Goods ID presteert in 2013 duidelijk beter, vooral in het tweede semester, omdat de divisie haar kosten goed onder controle weet te houden en tegelijkertijd haar strategie voortzet die steunt op de ontwikkeling van sleuteloplossingen. De divisie People ID tekent een lichte omzetdaling op, wat te wijten is aan een minder grote activiteit in kortetermijnprojecten. Dit heeft zijn weerslag op de resultaten van het tweede semester. Het feit dat er in 2013 meerdere langetermijncontracten gesloten en voorbereid werden, versterkt het vertrouwen van de onderneming in de toekomst van deze activiteit. De cashflow uit de resultatenrekening situeert zich met € 10,3 miljoen op een goed niveau. De cashflow uit investeringen (€ 10,7 miljoen) naar aanleiding van de ontwikkelingen in Goods ID en de voorbereiding van langetermijncontracten in People ID leidt tot een bijzonder hoge financieringsbehoefte. Deze investeringen en de onderliggende contracten versterken evenwel het vertrouwen dat de onderneming in de toekomst belangrijke cashflows zal genereren. Daarom zal Zetes aan de Algemene Vergadering een gewoon dividend van € 0,55 per aandeel voorstellen, wat overeenstemt met het bedrag van 2012.