Beleggers zien momenteel in de gepubliceerde economische cijfers voldoende positieve aanknopingspunten, al blijven de risico's en onzekerheid - zeker in Europa - natuurlijk aanzienlijk. De crisis is nog niet voorbij maar de kans dat we het ergste achter de rug hebben wordt met de dag groter.

Dan zijn er nog twee andere punten om rekening mee te houden. Ten eerste grijpen de centrale banken in als de ontwikkelingen onverhoopt tegenvallen. Ze willen natuurlijk niet het risico lopen dat ze de rente te vroeg verhogen en zo het economisch herstel vertragen.

Ten tweede de beleggers, die wegen de voor- en nadelen van alle beleggingscategorieën tegen elkaar af. Nu de rente en de rendementen op obligaties extreem laag zijn, pleit ook het argument van relatieve waarde in het voordeel van risicovolle beleggingscategorieën, zoals aandelen.

ABN Amro heeft de sterke overtuiging dat aandelen dit jaar aantrekkelijke rendementen kunnen genereren, zowel op basis van aantrekkelijke dividenden als koersstijgingen. Daarom hebben de analisten van de recent de weging naar deze beleggingscategorie verder verhoogd.

Beleggers zien momenteel in de gepubliceerde economische cijfers voldoende positieve aanknopingspunten, al blijven de risico's en onzekerheid - zeker in Europa - natuurlijk aanzienlijk. De crisis is nog niet voorbij maar de kans dat we het ergste achter de rug hebben wordt met de dag groter. Dan zijn er nog twee andere punten om rekening mee te houden. Ten eerste grijpen de centrale banken in als de ontwikkelingen onverhoopt tegenvallen. Ze willen natuurlijk niet het risico lopen dat ze de rente te vroeg verhogen en zo het economisch herstel vertragen. Ten tweede de beleggers, die wegen de voor- en nadelen van alle beleggingscategorieën tegen elkaar af. Nu de rente en de rendementen op obligaties extreem laag zijn, pleit ook het argument van relatieve waarde in het voordeel van risicovolle beleggingscategorieën, zoals aandelen. ABN Amro heeft de sterke overtuiging dat aandelen dit jaar aantrekkelijke rendementen kunnen genereren, zowel op basis van aantrekkelijke dividenden als koersstijgingen. Daarom hebben de analisten van de recent de weging naar deze beleggingscategorie verder verhoogd.