Het verwijt aan de voormalige FED-voorzitter Alan Greenspan was dat hij bijzonder weinig deed aan het voorkomen of detecteren van financiële zeepbellen. Zijn lapidaire maar terechte antwoord hierop was dat zeepbellen alleen maar ex post kunnen worden vastgesteld.

Daarenboven zijn uiteenspattende zeepbellen volgens professor Stefan Duchateau meestal ongevaarlijk. Het klassieke voorbeeld dat naar voor wordt geschoven is de uiteenspattende zeepbel van, de internetbedrijven in 2000. Spectaculair en met zware verliezen maar zonder veel systemische impact op de Amerikaanse economie. In tegenstelling overigens met de faillissementen van Enron en Worldcom, die wel een diep spoor van vernieling trokken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Het verwijt aan de voormalige FED-voorzitter Alan Greenspan was dat hij bijzonder weinig deed aan het voorkomen of detecteren van financiële zeepbellen. Zijn lapidaire maar terechte antwoord hierop was dat zeepbellen alleen maar ex post kunnen worden vastgesteld. Daarenboven zijn uiteenspattende zeepbellen volgens professor Stefan Duchateau meestal ongevaarlijk. Het klassieke voorbeeld dat naar voor wordt geschoven is de uiteenspattende zeepbel van, de internetbedrijven in 2000. Spectaculair en met zware verliezen maar zonder veel systemische impact op de Amerikaanse economie. In tegenstelling overigens met de faillissementen van Enron en Worldcom, die wel een diep spoor van vernieling trokken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.