Robert Gordon is het daar niet mee eens en geeft zes redenen waarom Ben Bernanke fout zit en met de toekomst speelt. Die toekomst ziet er in de visie van Gordon allesbehalve schitterend uit. Bernanke heeft namelijk met zes belangrijke factoren geen rekening gehouden.

Dat zijn in volgorde: het einde van het demografisch dividend, een toenemende ongelijkheid tussen rijken en armen, de invloed van de globalisatie en het internet, de groeiende educatieve problemen (steeds hogere onderwijskosten en flauwere prestaties van de studenten), de regelgeving die het moeilijker maakt om economisch te groeien dan 100 jaar geleden het geval was en de overhang van de schuldenproblematiek.

Robert Gordon is het daar niet mee eens en geeft zes redenen waarom Ben Bernanke fout zit en met de toekomst speelt. Die toekomst ziet er in de visie van Gordon allesbehalve schitterend uit. Bernanke heeft namelijk met zes belangrijke factoren geen rekening gehouden. Dat zijn in volgorde: het einde van het demografisch dividend, een toenemende ongelijkheid tussen rijken en armen, de invloed van de globalisatie en het internet, de groeiende educatieve problemen (steeds hogere onderwijskosten en flauwere prestaties van de studenten), de regelgeving die het moeilijker maakt om economisch te groeien dan 100 jaar geleden het geval was en de overhang van de schuldenproblematiek.