Daarna is het zaak om de beurs een tijdje in de steek te laten en veiliger oorden op te zoeken. Jeff Hirsch van de Stock Trader's Almanac is van mening dat de 'sell in may' theorie wel degelijk een grond van waarheid bevat. De grootste winsten worden namelijk in de zes maanden voordien gerealiseerd.

Hirsch maakt gebruik van de MACD-indicator om zijn aan- en verkoopgedrag te bepalen. Op basis van deze indicator kwam hij tot de vaststelling dat de zes beste maanden gemiddeld een return van 9,60% opleveren, terwijl de zes slechtste maanden een gemiddeld verlies van 1,30% te zien geven.

Daarna is het zaak om de beurs een tijdje in de steek te laten en veiliger oorden op te zoeken. Jeff Hirsch van de Stock Trader's Almanac is van mening dat de 'sell in may' theorie wel degelijk een grond van waarheid bevat. De grootste winsten worden namelijk in de zes maanden voordien gerealiseerd. Hirsch maakt gebruik van de MACD-indicator om zijn aan- en verkoopgedrag te bepalen. Op basis van deze indicator kwam hij tot de vaststelling dat de zes beste maanden gemiddeld een return van 9,60% opleveren, terwijl de zes slechtste maanden een gemiddeld verlies van 1,30% te zien geven.