In het geval van de Verenigde Staten wordt uitgekeken of de Amerikaanse centrale bank haar politiek van quantative easing zal uitbreiden. Er wordt met andere woorden uitgekeken naar meer nieuws over quantative easing 2.

Algemeen wordt verwacht dat quantative easing 2 voor het einde van november zal aangekondigd worden, eventueel in verschillende stappen. Daardoor kan de koers van de dollar onder druk blijven staan.

Anderzijds is de Bank of Japan allesbehalve enthousiast over de zwakke dollar. De Japanse centrale bank zal bij een verdere verzwakking van de dollarkoers waarschijnlijk bijkomende maatregelen treffen. Inmiddels is de koers van de euro opnieuw doorgestegen tot boven 1,30 dollar.

In het geval van de Verenigde Staten wordt uitgekeken of de Amerikaanse centrale bank haar politiek van quantative easing zal uitbreiden. Er wordt met andere woorden uitgekeken naar meer nieuws over quantative easing 2. Algemeen wordt verwacht dat quantative easing 2 voor het einde van november zal aangekondigd worden, eventueel in verschillende stappen. Daardoor kan de koers van de dollar onder druk blijven staan. Anderzijds is de Bank of Japan allesbehalve enthousiast over de zwakke dollar. De Japanse centrale bank zal bij een verdere verzwakking van de dollarkoers waarschijnlijk bijkomende maatregelen treffen. Inmiddels is de koers van de euro opnieuw doorgestegen tot boven 1,30 dollar.