Allicht komt er dan een tijdelijke oplossing die het schuldenplafond een paar maanden verder duwt, maar op termijn komt het hele circus dan weer terug. Een definitieve oplossing lijkt weinig waarschijnlijk, een echte catastrofe evenmin. In die zin kan het economische herstel in de VS overeind blijven ondanks de politieke onzin.

Op de Europese beurzen is er sinds vanmiddag niet veel meer verhandeld, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van afgelopen vrijdag. Solvay heeft de winst inmiddels uitgebouwd tot iets meer dan 2%, Bekaert en Umicore blijven in het rood noteren.

Allicht komt er dan een tijdelijke oplossing die het schuldenplafond een paar maanden verder duwt, maar op termijn komt het hele circus dan weer terug. Een definitieve oplossing lijkt weinig waarschijnlijk, een echte catastrofe evenmin. In die zin kan het economische herstel in de VS overeind blijven ondanks de politieke onzin. Op de Europese beurzen is er sinds vanmiddag niet veel meer verhandeld, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van afgelopen vrijdag. Solvay heeft de winst inmiddels uitgebouwd tot iets meer dan 2%, Bekaert en Umicore blijven in het rood noteren.