Zenuwachtige Europeanen stoppen ganse stapels biljetten van 100 dollar onder de matras, zo blijkt. Over de afgelopen vijf jaar is het bedrag aan dollars dat cash in omloop met 42% gestegen. Volgens de U.S. Federal Reserve is die toename hoofdzakelijk aan Europa te wijten.

John Williams, president van de San Francisco Fed, schreef in het jaarrapport van de Amerikaanse centrale bank dat de vraag naar dollarbiljetten vooral vanaf 2010 is toegenomen, meer bepaald op het moment dat de Europese schuldencrisis in een stroomversnelling raakte.

Zenuwachtige Europeanen stoppen ganse stapels biljetten van 100 dollar onder de matras, zo blijkt. Over de afgelopen vijf jaar is het bedrag aan dollars dat cash in omloop met 42% gestegen. Volgens de U.S. Federal Reserve is die toename hoofdzakelijk aan Europa te wijten. John Williams, president van de San Francisco Fed, schreef in het jaarrapport van de Amerikaanse centrale bank dat de vraag naar dollarbiljetten vooral vanaf 2010 is toegenomen, meer bepaald op het moment dat de Europese schuldencrisis in een stroomversnelling raakte.