Deze verkoop gebeurt aan een groep van ervaren directieleden, onder leiding van Alain Van den Broeck, huidig COO van de Zenitel Groep. Zenitel NV behoudt de resterende 15% van de aandelen.

De nieuwe entiteit zal 'mission critical' draadloze oplossingen aanbieden, onder de merknamen Zenitel Belgium en SAIT.

De definitieve verkoop, die nog onder voorwaarde is van de overdracht van bepaalde financiële schulden, zal doorgaan voor 31 mei 2009.

De transactie zal een beperkte cash impact hebben op de Zenitel Groep. Desalniettemin neemt Zenitel NV de herstructureringskosten over van Zenitel Belgium NV uit het verleden.

Alain Van den Broeck wordt de nieuwe CEO van Zenitel Belgium NV. Eric Van Zele, huidig voorzitter van Zenitel en één van de mede investeerders, zal zetelen in de Raad van Bestuur van het bedrijf, samen met Jan De Schepper, voormalig CEO van Telindus.

Deze verkoop gebeurt aan een groep van ervaren directieleden, onder leiding van Alain Van den Broeck, huidig COO van de Zenitel Groep. Zenitel NV behoudt de resterende 15% van de aandelen.De nieuwe entiteit zal 'mission critical' draadloze oplossingen aanbieden, onder de merknamen Zenitel Belgium en SAIT.De definitieve verkoop, die nog onder voorwaarde is van de overdracht van bepaalde financiële schulden, zal doorgaan voor 31 mei 2009. De transactie zal een beperkte cash impact hebben op de Zenitel Groep. Desalniettemin neemt Zenitel NV de herstructureringskosten over van Zenitel Belgium NV uit het verleden.Alain Van den Broeck wordt de nieuwe CEO van Zenitel Belgium NV. Eric Van Zele, huidig voorzitter van Zenitel en één van de mede investeerders, zal zetelen in de Raad van Bestuur van het bedrijf, samen met Jan De Schepper, voormalig CEO van Telindus.