Na 85% van de verkoop van de aandelen van Zenitel Belgium, de activiteiten van Zenitel Wireless France, 85% van de aandelen van Zenitel Netherlands en 100% van de aandelen van Confined Area Solutions AB, was deze verkoop één van de laatste delen van Zenitel's strategie om haar niet-kernactiviteiten af te stoten.

Op 1 oktober voltooide Zenitel ook de onderhandelingen met

de banken en haar financiële kredietverleners die tot doel hadden haar korte termijn financiële schulden om te zetten in lange(re) termijn schulden.

Tenslotte heeft de onderneming ook een principe-overeenkomst getekend om haar vastgoedactiviteiten te verkopen in het vierde kwartaal.

Eugene Beckers, CEO van Zenitel zegt: "Met de verkoop van de vastgoedactiviteiten, de herschikking van de bankschulden en de verkoop van de MCCN netwerkinfrastructuur, voltooit Zenitel haar strategische heroriëntatie. We hebben nu al onze verlieslatende operaties afgestoten en zullen ons focussen op de overblijvende winstgevende operaties: Secure Communication Systems (SCS) en het ChuChubi netwerk in de Caraïben. Tegelijkertijd blijven we onze holding structuur en de bijhorende kosten verkleinen."

Na 85% van de verkoop van de aandelen van Zenitel Belgium, de activiteiten van Zenitel Wireless France, 85% van de aandelen van Zenitel Netherlands en 100% van de aandelen van Confined Area Solutions AB, was deze verkoop één van de laatste delen van Zenitel's strategie om haar niet-kernactiviteiten af te stoten. Op 1 oktober voltooide Zenitel ook de onderhandelingen met de banken en haar financiële kredietverleners die tot doel hadden haar korte termijn financiële schulden om te zetten in lange(re) termijn schulden. Tenslotte heeft de onderneming ook een principe-overeenkomst getekend om haar vastgoedactiviteiten te verkopen in het vierde kwartaal. Eugene Beckers, CEO van Zenitel zegt: "Met de verkoop van de vastgoedactiviteiten, de herschikking van de bankschulden en de verkoop van de MCCN netwerkinfrastructuur, voltooit Zenitel haar strategische heroriëntatie. We hebben nu al onze verlieslatende operaties afgestoten en zullen ons focussen op de overblijvende winstgevende operaties: Secure Communication Systems (SCS) en het ChuChubi netwerk in de Caraïben. Tegelijkertijd blijven we onze holding structuur en de bijhorende kosten verkleinen."