De core tier-1 ratio van 9,90% mag solide worden genoemd, terwijl ook de sterke liquiditeitspositie mag gezien zijn. Om het vertrouwen van de financiële markten terug te winnen, kan het nodig zijn om het management te versterken.

Bovendien kan er altijd teruggevallen worden op staatssteun wanneer het nodig zou zijn en dat maakt een duidelijk verschil ten opzichte van de situatie begin oktober.

De kapitaalinjectie van €12,80 mrd door de Nederlandse regering maakt dat het kerkapitaal 8,80% bedraagt onder Basel I en zelfs 9,90% onder Basel II.

Dresdner Kleinwort heeft het koersdoel voor Fortis verhoogd van 'houden' naar 'kopen'.

De core tier-1 ratio van 9,90% mag solide worden genoemd, terwijl ook de sterke liquiditeitspositie mag gezien zijn. Om het vertrouwen van de financiële markten terug te winnen, kan het nodig zijn om het management te versterken. Bovendien kan er altijd teruggevallen worden op staatssteun wanneer het nodig zou zijn en dat maakt een duidelijk verschil ten opzichte van de situatie begin oktober. De kapitaalinjectie van €12,80 mrd door de Nederlandse regering maakt dat het kerkapitaal 8,80% bedraagt onder Basel I en zelfs 9,90% onder Basel II. Dresdner Kleinwort heeft het koersdoel voor Fortis verhoogd van 'houden' naar 'kopen'.