Zelfs Wolfgang Schaüble, de Duitse minister van Financiën, geeft nu het bestaan van zeepbellen toe. Hij is van mening dat de monetaire politiek een minder dominante rol moet spelen in het financieel systeem, uitspraak die gevolgd werd door een pleidooi voor 'redelijke' rentevoeten.

De huidige rentevoeten vervullen volgens Wolfgang Schaüble hun economische functie niet zoals het zou moeten zijn. Daarmee wordt natuurlijk op de eerste plaats naar de Verenigde Staten gewezen. De beleggers hebben te veel vertrouwen, waarbij de grote beschikbare hoeveelheid aan liquiditeiten nieuwe zeepbellen heeft helpen vormen.

Zelfs Wolfgang Schaüble, de Duitse minister van Financiën, geeft nu het bestaan van zeepbellen toe. Hij is van mening dat de monetaire politiek een minder dominante rol moet spelen in het financieel systeem, uitspraak die gevolgd werd door een pleidooi voor 'redelijke' rentevoeten. De huidige rentevoeten vervullen volgens Wolfgang Schaüble hun economische functie niet zoals het zou moeten zijn. Daarmee wordt natuurlijk op de eerste plaats naar de Verenigde Staten gewezen. De beleggers hebben te veel vertrouwen, waarbij de grote beschikbare hoeveelheid aan liquiditeiten nieuwe zeepbellen heeft helpen vormen.