Voor alle duidelijkheid: het Franse pensioensysteem is bijzonder royaal, zo royaal dat het aan de rand van het bankroet bengelt. In plaats van het systeem te hervormen en de Fransen aan te sporen om ook na hun 55ste te blijven werken, werden de belastingen op pensioenen verhoogd.

Maar Hollande heeft niet stilgezeten, en passant heeft hij ook de verplichtingen voor startende bedrijven verhoogd. Kwestie van zo veel mogelijk Fransen te ontmoedigen om een bedrijf op te starten. O ja, inmiddels heeft Hollande ook een belasting op energiedrankjes ingevoerd.

Voor alle duidelijkheid: het Franse pensioensysteem is bijzonder royaal, zo royaal dat het aan de rand van het bankroet bengelt. In plaats van het systeem te hervormen en de Fransen aan te sporen om ook na hun 55ste te blijven werken, werden de belastingen op pensioenen verhoogd. Maar Hollande heeft niet stilgezeten, en passant heeft hij ook de verplichtingen voor startende bedrijven verhoogd. Kwestie van zo veel mogelijk Fransen te ontmoedigen om een bedrijf op te starten. O ja, inmiddels heeft Hollande ook een belasting op energiedrankjes ingevoerd.