Daarmee bevindt de zilverprijs zich opnieuw op het laagste niveau sinds juli 2013. Vorige week dook er plots een mysterieuze verkoper op die grote hoeveelheden zilver te koop aanbood. Dat aanbod kwam in een vrijwel lege markt terecht, met als gevolg dat de zilverprijs een nieuwe duik nam.

Mikael Charoze en Benoit Gilson van de Bank of International Settlements konden alleen bevestigen dat er op het eerste gezicht geen reden was om de zilverprijs door de vloer te duwen. Zelfs op de COMEX zijn ze de manipulatie van de zilverprijs beu, want op deze manier dreigt elke reguliere handel onmogelijk te worden.

Daarmee bevindt de zilverprijs zich opnieuw op het laagste niveau sinds juli 2013. Vorige week dook er plots een mysterieuze verkoper op die grote hoeveelheden zilver te koop aanbood. Dat aanbod kwam in een vrijwel lege markt terecht, met als gevolg dat de zilverprijs een nieuwe duik nam. Mikael Charoze en Benoit Gilson van de Bank of International Settlements konden alleen bevestigen dat er op het eerste gezicht geen reden was om de zilverprijs door de vloer te duwen. Zelfs op de COMEX zijn ze de manipulatie van de zilverprijs beu, want op deze manier dreigt elke reguliere handel onmogelijk te worden.