De Little India buurt van de stadsstaat stond in rep en roer. Eigenlijk waren de straatgevechten het orgelpunt van sociale spanningen die al jarenlang voelbaar zijn. De problemen klinken welbekend in de oren: migratie, economische onzekerheid, kloof tussen arm en rijk.

Deze problemen spelen in toenemende mate echter ook in andere delen van de wereld een rol. Wat kan gebeuren in Singapore, algemeen beschouwd als één van de veiligste plaatsen in de wereld, kan morgen of overmorgen ook hier, in Griekenland, in de Verenigde Staten of elders in de wereld gebeuren.

De Little India buurt van de stadsstaat stond in rep en roer. Eigenlijk waren de straatgevechten het orgelpunt van sociale spanningen die al jarenlang voelbaar zijn. De problemen klinken welbekend in de oren: migratie, economische onzekerheid, kloof tussen arm en rijk. Deze problemen spelen in toenemende mate echter ook in andere delen van de wereld een rol. Wat kan gebeuren in Singapore, algemeen beschouwd als één van de veiligste plaatsen in de wereld, kan morgen of overmorgen ook hier, in Griekenland, in de Verenigde Staten of elders in de wereld gebeuren.