De jonge Duitsers geloven steeds minder in het Europees idee, wat het succes verklaart van de partij Alternative für Deutschland. Vooral bij de jongeren scoort deze partij van eurosceptici, zoals trouwens ook in het Verenigd Koninkrijk het geval is met de Ukip en in Frankrijk met het Front National.

Bijna een kwart van de jonge Duitsers stemmen inmiddels voor een partij die anti-Europees is, waar dat in 2005 nog maar 7% was. De eisen van de anti-Europeanen liegen er niet om: het ontbinden van de euro, een halt toeroepen aan de Europese expansie en het opleggen van immigratie quota.

De jonge Duitsers geloven steeds minder in het Europees idee, wat het succes verklaart van de partij Alternative für Deutschland. Vooral bij de jongeren scoort deze partij van eurosceptici, zoals trouwens ook in het Verenigd Koninkrijk het geval is met de Ukip en in Frankrijk met het Front National. Bijna een kwart van de jonge Duitsers stemmen inmiddels voor een partij die anti-Europees is, waar dat in 2005 nog maar 7% was. De eisen van de anti-Europeanen liegen er niet om: het ontbinden van de euro, een halt toeroepen aan de Europese expansie en het opleggen van immigratie quota.