Zelfs het Internationaal Monetair Fonds sluit nu een harde landing niet meer uit en heeft de groeivooruitzichten voor de Chinese economie naar beneden aangepast. Voor 2012 wordt nu nog gerekend op een groei van het BBP met 7,50%, waar dat voordien 8,20% was.

Wen Jiabao vraagt om geduld te koesteren

Ook de vooruitzichten voor 2013 werden naar beneden aangepast, volgend jaar zou het BBP met 8,50% kunnen groeien, waar eerder het IMF op een groei met 8,80% had gerekend.

Dergelijke groeicijfers zijn nog steeds indrukwekkend, maar niet meer van die aard om de groei van de wereldeconomie te stutten.

De Chinese premier Wen Jiabao waarschuwde onlangs dat de groei niet meer stabiel verliep en dat de problemen nog wel even kunnen aanhouden. Wen Jiabao vraagt om geduld te koesteren, want China zal nieuwe maatregelen treffen om de groei te stimuleren.

Zelfs het Internationaal Monetair Fonds sluit nu een harde landing niet meer uit en heeft de groeivooruitzichten voor de Chinese economie naar beneden aangepast. Voor 2012 wordt nu nog gerekend op een groei van het BBP met 7,50%, waar dat voordien 8,20% was. Wen Jiabao vraagt om geduld te koesteren Ook de vooruitzichten voor 2013 werden naar beneden aangepast, volgend jaar zou het BBP met 8,50% kunnen groeien, waar eerder het IMF op een groei met 8,80% had gerekend. Dergelijke groeicijfers zijn nog steeds indrukwekkend, maar niet meer van die aard om de groei van de wereldeconomie te stutten. De Chinese premier Wen Jiabao waarschuwde onlangs dat de groei niet meer stabiel verliep en dat de problemen nog wel even kunnen aanhouden. Wen Jiabao vraagt om geduld te koesteren, want China zal nieuwe maatregelen treffen om de groei te stimuleren.