Het laatste slechte jaar voor het goud was 1997, met een verlies van 20,50%. Veel analisten kunnen nog altijd niet goed begrijpen dat het goud zo slecht heeft gepresteerd. Ondanks het uitstel van het taperen is de goudprijs in de afgelopen twee maanden alleen al met 3% gedaald.

Zelfs de geldpersen van de FED kunnen de goudprijs niet opkrikken. De Amerikaanse centrale bank heeft bijna 1000 miljard dollar in het financieel systeem gepompt sinds december 2012. De politiek van "quantitative easing" heeft de goudprijs niet kunnen redden.

Het laatste slechte jaar voor het goud was 1997, met een verlies van 20,50%. Veel analisten kunnen nog altijd niet goed begrijpen dat het goud zo slecht heeft gepresteerd. Ondanks het uitstel van het taperen is de goudprijs in de afgelopen twee maanden alleen al met 3% gedaald. Zelfs de geldpersen van de FED kunnen de goudprijs niet opkrikken. De Amerikaanse centrale bank heeft bijna 1000 miljard dollar in het financieel systeem gepompt sinds december 2012. De politiek van "quantitative easing" heeft de goudprijs niet kunnen redden.