In de VS daalde de organische EBITDA met 1,20%, terwijl Europa als geheel ontgoochelde. In het westen werd de groei afgeremd door het weer, in Oost-Europa waren de markten zwak gestemd. In het noorden van Latijns-Amerika werd een groei van de organische EBITDA met 12% opgetekend, in het zuiden van het werelddeel viel die groei terug tot een enkel cijfer.

AB-InBev kan toch veilige vluchthaven blijven

Zelfs een kwaliteitsaandeel als AB-InBev houdt risico's in, zo stelt het analistenteam van ING. Het management verwacht een duidelijk herstel van de organische EBITDA in de tweede helft van dit jaar, maar de analisten van ING stellen zich wat dat betreft eerder voorzichtig op.

Vooral wat betreft het vierde kwartaal is de vergelijkingsbasis allesbehalve makkelijk. Een andere risicofactor is het proces voor goedkeuring van de overname van Modelo in de VS. ING heeft voor het aandeel een neutraal advies en verhoogt het koersdoel van 57,40 naar 57,70.

In de VS daalde de organische EBITDA met 1,20%, terwijl Europa als geheel ontgoochelde. In het westen werd de groei afgeremd door het weer, in Oost-Europa waren de markten zwak gestemd. In het noorden van Latijns-Amerika werd een groei van de organische EBITDA met 12% opgetekend, in het zuiden van het werelddeel viel die groei terug tot een enkel cijfer.AB-InBev kan toch veilige vluchthaven blijven Zelfs een kwaliteitsaandeel als AB-InBev houdt risico's in, zo stelt het analistenteam van ING. Het management verwacht een duidelijk herstel van de organische EBITDA in de tweede helft van dit jaar, maar de analisten van ING stellen zich wat dat betreft eerder voorzichtig op. Vooral wat betreft het vierde kwartaal is de vergelijkingsbasis allesbehalve makkelijk. Een andere risicofactor is het proces voor goedkeuring van de overname van Modelo in de VS. ING heeft voor het aandeel een neutraal advies en verhoogt het koersdoel van 57,40 naar 57,70.