De Euro Stoxx 50 geeft ongeveer een half procent prijs, in geval van de BEL 20 is het verlies opgelopen tot driekwart procent. Op de valutamarkten maakt de euro weer een goede beurt.

Uit de meest recent gepubliceerde macro-economische indicatoren blijkt dat ook Duitsland niet ontsnapt aan de wetten van de zwaartekracht.

De vandaag gepubliceerde ZEW-index was een tegenvaller en ook enkele voordien gepubliceerde indicatoren lieten al vermoeden dat de Duitse economie aan het vertragen was.

Volgens Sören Seinnert van Quoniam Asset Management was de veel forser dan verwachte daling van de ZEW een behoorlijke afknapper, deze evolutie laat weinig goeds vermoeden over de economische toekomst van het sterkste land in de eurozone. Een zwakke Duitse economie bekent ook geen goed nieuws voor de Europese economie.

De Euro Stoxx 50 geeft ongeveer een half procent prijs, in geval van de BEL 20 is het verlies opgelopen tot driekwart procent. Op de valutamarkten maakt de euro weer een goede beurt. Uit de meest recent gepubliceerde macro-economische indicatoren blijkt dat ook Duitsland niet ontsnapt aan de wetten van de zwaartekracht. De vandaag gepubliceerde ZEW-index was een tegenvaller en ook enkele voordien gepubliceerde indicatoren lieten al vermoeden dat de Duitse economie aan het vertragen was. Volgens Sören Seinnert van Quoniam Asset Management was de veel forser dan verwachte daling van de ZEW een behoorlijke afknapper, deze evolutie laat weinig goeds vermoeden over de economische toekomst van het sterkste land in de eurozone. Een zwakke Duitse economie bekent ook geen goed nieuws voor de Europese economie.