Zelfs dr. Doom wordt iets gematigder, hij is nu van mening dat de kansen op een catastrofe op korte termijn duidelijk zijn afgenomen.

Maar dat betekent nog niet Nouriel Roubini nu plotseling een optimist is geworden. Ook dit jaar zullen de Europese politici volgens hem blijven aanmodderen.

Het uur van de afrekening zal volgens Roubini wel degelijk komen en de grootste dreiging gaat daarbij eens te meer uit van Griekenland.

Hij verwacht dat de sociale spanningen in het land alsmaar hoger zullen oplopen, met uiteindelijk verkiezingen tot gevolg. Die zullen door het extreem-linkse SYRIZA worden gewonnen, waarna de kat op de koord zal zitten.

Zelfs dr. Doom wordt iets gematigder, hij is nu van mening dat de kansen op een catastrofe op korte termijn duidelijk zijn afgenomen. Maar dat betekent nog niet Nouriel Roubini nu plotseling een optimist is geworden. Ook dit jaar zullen de Europese politici volgens hem blijven aanmodderen. Het uur van de afrekening zal volgens Roubini wel degelijk komen en de grootste dreiging gaat daarbij eens te meer uit van Griekenland. Hij verwacht dat de sociale spanningen in het land alsmaar hoger zullen oplopen, met uiteindelijk verkiezingen tot gevolg. Die zullen door het extreem-linkse SYRIZA worden gewonnen, waarna de kat op de koord zal zitten.