Widmer is ook niet overtuigd dat de relatieve sterke start die het goud dit jaar heeft genomen de trendommekeer zal inluiden. Hij spreekt in dat verband van een valse start die in de loop van 2014 nog altijd kan teruggefloten worden. Het wegvallen van de verkoopdruk kan anderzijds alleen maar tot stabilisatie van de goudprijs leiden.

Van een dergelijk scenario gaat Widmer echter nog niet uit. Zelfs de Chinese en Indische kopers kunnen prijsval bij het goud niet afremmen, de goudprijs is behoudens onvoorziene omstandigheden gedoemd om in de loop van dit jaar verder te dalen. Van een uitbodemingsproces is zeker nog geen sprake.

Widmer is ook niet overtuigd dat de relatieve sterke start die het goud dit jaar heeft genomen de trendommekeer zal inluiden. Hij spreekt in dat verband van een valse start die in de loop van 2014 nog altijd kan teruggefloten worden. Het wegvallen van de verkoopdruk kan anderzijds alleen maar tot stabilisatie van de goudprijs leiden. Van een dergelijk scenario gaat Widmer echter nog niet uit. Zelfs de Chinese en Indische kopers kunnen prijsval bij het goud niet afremmen, de goudprijs is behoudens onvoorziene omstandigheden gedoemd om in de loop van dit jaar verder te dalen. Van een uitbodemingsproces is zeker nog geen sprake.