Andreas Dombret, lid van de raad van bestuur van de Bundesbank, waarschuwt voor zeepbellen als gevolg van de lage rentevoeten. Die lage rentevoeten zijn bedoeld om de economie te stimuleren, maar lijken hun doel voorbij te schieten. De recent gepubliceerde macro-economische cijfers waren allesbehalve bemoedigend.

Dombret wijst er op dat Duitsland nog nooit een zeepbel in de vastgoedsector heeft gekend, maar dat nu de prijzen voor woningen en appartementen in een verontrustend sterk tempo aan het stijgen zijn. De rente mag in Europa niet te lang te laag gehouden worden.

Andreas Dombret, lid van de raad van bestuur van de Bundesbank, waarschuwt voor zeepbellen als gevolg van de lage rentevoeten. Die lage rentevoeten zijn bedoeld om de economie te stimuleren, maar lijken hun doel voorbij te schieten. De recent gepubliceerde macro-economische cijfers waren allesbehalve bemoedigend. Dombret wijst er op dat Duitsland nog nooit een zeepbel in de vastgoedsector heeft gekend, maar dat nu de prijzen voor woningen en appartementen in een verontrustend sterk tempo aan het stijgen zijn. De rente mag in Europa niet te lang te laag gehouden worden.