Alex Edmans van de Wharton School aan de University of Pennsylvania, Diego Garcia van de University of North Carolina (Chapel Hill) en Oyvind Norli van de Norwegian School of Management onderzochten de uitslagen van meer dan 1100 voetbalmatchen.

Meest verrassend was de evolutie van de koersen op Wall Street. Die daalden tijdens het WK gemiddeld met 2,58% tijdens een gemiddelde stijging met 1,21% over vergelijkbare periodes. De studie droeg de titel "Sports Sentiment and Stock Returns" en werd al in augustus 2007 gepubliceerd.

Alex Edmans van de Wharton School aan de University of Pennsylvania, Diego Garcia van de University of North Carolina (Chapel Hill) en Oyvind Norli van de Norwegian School of Management onderzochten de uitslagen van meer dan 1100 voetbalmatchen. Meest verrassend was de evolutie van de koersen op Wall Street. Die daalden tijdens het WK gemiddeld met 2,58% tijdens een gemiddelde stijging met 1,21% over vergelijkbare periodes. De studie droeg de titel "Sports Sentiment and Stock Returns" en werd al in augustus 2007 gepubliceerd.