Tegenwoordig weten we dat dit klinkklare onzin is. Zelfs Alan Greenspan, de voormalige voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, geeft toe dat oorlog slecht is voor de economie. De economische boom van de jaren 90 toont overduidelijk aan dat vrede vanuit economisch standpunt veel beter is.

De Golfoorlog van 1991 vormde anderzijds het overtuigend bewijs dat oorlogen meestal slecht zijn voor de economie. Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz steeg overigens al in 2003 dat er geen enkel verband is tussen oorlog en aantrekkende economische groei. Greenspan heeft al meermaals verklaard dat het aanhoudend conflict in het Midden-Oosten de groei van de wereldeconomie afremt.

Tegenwoordig weten we dat dit klinkklare onzin is. Zelfs Alan Greenspan, de voormalige voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, geeft toe dat oorlog slecht is voor de economie. De economische boom van de jaren 90 toont overduidelijk aan dat vrede vanuit economisch standpunt veel beter is. De Golfoorlog van 1991 vormde anderzijds het overtuigend bewijs dat oorlogen meestal slecht zijn voor de economie. Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz steeg overigens al in 2003 dat er geen enkel verband is tussen oorlog en aantrekkende economische groei. Greenspan heeft al meermaals verklaard dat het aanhoudend conflict in het Midden-Oosten de groei van de wereldeconomie afremt.