Op politiek vlak stond uiteraard de meeting van de Europese Unie centraal. Die is zeer moeizaam verlopen, getuige het feit dat de deelnemende politici de hele nacht door hebben vergaderd over de meerjarenbegroting. Die heeft betrekking op de periode 2014-2020. Er zou nu een compromis op tafel liggen, waarbij de Britse premier David Cameron het spel hard zou hebben gespeeld.

Het probleem is dat een aantal landen meer willen besparen, terwijl andere landen daarentegen geld willen uitgeven om de economie weer vlot te trekken.

Volgens de media had president Van Rompuy een terugschroeven van het budget tot ongeveer 957 miljard euro voor ogen. Er zou volgens het compromis in totaal iets minder dan 900 miljard euro voor de begroting worden uitgetrokken.

Op politiek vlak stond uiteraard de meeting van de Europese Unie centraal. Die is zeer moeizaam verlopen, getuige het feit dat de deelnemende politici de hele nacht door hebben vergaderd over de meerjarenbegroting. Die heeft betrekking op de periode 2014-2020. Er zou nu een compromis op tafel liggen, waarbij de Britse premier David Cameron het spel hard zou hebben gespeeld. Het probleem is dat een aantal landen meer willen besparen, terwijl andere landen daarentegen geld willen uitgeven om de economie weer vlot te trekken. Volgens de media had president Van Rompuy een terugschroeven van het budget tot ongeveer 957 miljard euro voor ogen. Er zou volgens het compromis in totaal iets minder dan 900 miljard euro voor de begroting worden uitgetrokken.