Kathrin Muehlbronner, Moody's vice president, zei in een toelichting op de verlaging dat vooral de zeer zwakke vooruitzichten voor de Spaanse economie hebben bijgedragen tot de ingreep.

Spanje probeert te ontsnappen aan een recessie die twee jaar heeft geduurd, maar wordt geconfronteerd met een werkloosheidsgraad die 20% bedraagt. Veel bedrijven proberen krampachtig te overleven.

Kathrin Muehlbronner meent dat het onmogelijk is om optimistisch te zijn voor de economische vooruitzichten van het land. In de komende jaren wordt een groei van het BBP met maximaal 1% verwacht, waarmee het land achterblijft op Frankrijk,

Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Kathrin Muehlbronner, Moody's vice president, zei in een toelichting op de verlaging dat vooral de zeer zwakke vooruitzichten voor de Spaanse economie hebben bijgedragen tot de ingreep. Spanje probeert te ontsnappen aan een recessie die twee jaar heeft geduurd, maar wordt geconfronteerd met een werkloosheidsgraad die 20% bedraagt. Veel bedrijven proberen krampachtig te overleven. Kathrin Muehlbronner meent dat het onmogelijk is om optimistisch te zijn voor de economische vooruitzichten van het land. In de komende jaren wordt een groei van het BBP met maximaal 1% verwacht, waarmee het land achterblijft op Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.